Contact

Locatie Rosmalen
Dolf Geerts
Smaragdborch 3
5241 LH Rosmalen
073 - 523 06 03
06 - 414 904 25

Locatie RKVV Wilhelmina
(Sportcomplex De Saren)
De Saren 12
5235 AL 's-Hertogenbosch
06-414 904 25

DORN-Therapie

In de wervelkolom wordt de grootste informatiestroom van je lichaam beschermt, gelegen in de ruggenmerg.
Deze bundel zenuwen lopen van de hersenen naar alle organen van je lichaam.
De zenuwen worden verkeerd geïnformeerd als er een beenlengte verschil aanwezig is. Ook al komt het beenlengte verschil door de ruimte in het gewricht. Vervolgend zoekt het lichaam naar een balans en dat gaat het op enig moment toch verkeerd. Gevolg Pijn!!
Doordat de wervels schuin komen te staan ontstaat pijn bij de organen waar de betrokken zenuwen op uit komen. Verschillende mensen hebben inmiddels gehoord: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….”DORN therapie kijkt daar anders tegen aan. Immers levend mechanisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.
Iets over de achtergronden:
De Dorntherapie komt uit Duitsland. Daar heeft Idelette Eijgelaar haar opleiding tot Dorn therapeut gekregen van Dieter Dorn, de “ontdekker” van de Dorn therapie en Helmuth Koch, zijn opvolger. Zij is de eerste door Koch erkend Dorn therapeut in Nederland.
In tegenstelling tot “kraken” is de Dornmethode een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Mobiliseren (Ortho-manuele-behandeling)
Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding verbeterd wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.
En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

DORN therapie is geschikt voor:

 • Ongelijke benen
 • Rugpijn (hoog of laag in de rug)
 • Pijn in de nek
 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Migraine
 • Gewrichtsklachten (heup, knie, schouder, elleboog)
 • Scoliose (Kromming van de wervelkolom) kan tot de leeftijd van 15 jaar grotendeels verdwijnen. Op volwassen leeftijd kan door de therapie de kromming minder worden.
 • Pijn bij het zitten
 • Fibromyalgie
 • Pijn in de lies
 • Tintelingen in een been
 • Niet lang op beide benen kunnen staan
 • Voetproblemen, liesbreuk, verzakkingen, darm- en blaasproblemen kunnen een gevolg zijn van bekken scheefstand.

DORN VOOR KINDEREN

Bij de bevalling komen grote krachten vrij. Daarbij kan de wervelkolom of het bekken van het kind wat scheef komen te staan. Door een speciale massage wordt de scheefstand gecorrigeerd en voelen de kinderen zich vaak beter en huilen minder.
En het mooie is dat je deze methode makkelijk kunt leren, zodat je je kindje zelf kunt behandelen.

De Dorn Methode is een bijzondere behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in het bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Hierbij wordt zeer goed gekeken naar de oorzaak van de afwijking. Door de dynamische maar zachte wijze van handelen is het corrigeren van een scheefstand van een wervel of het bekken een prettige ervaring in tegenstelling tot vele andere manuele behandelvormen.

Tijdens de Dorn behandeling begint men met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd. Dit is het mobiliseren van de gewrichten. Na de behandeling zijn de pijnklachten veelal direct verminderd en is meer bewegingsvrijheid voelbaar in de behandelde gewrichten. Aansluitend na de behandeling kan de Breuss massage worden toegepast.
Hierover later meer…

Cupping behandelmethode:

acupuncture therapist removing a fire cupping glass from the back of a young woman

Cupping bestaat uit het plaatsen van glazen, bamboe of plastic potten op de huid en het creëren van een vacuüm door het afzuigen van de lucht. Het onderliggende weefsel wordt verhoogd, en halverwege het kopje in gezogen. Het doel van cupping is om de circulatie te verbeteren, te helpen om pijn te verlichten, warmte te verwijderen en de gifstoffen die blijven hangen in de weefsels van uw lichaam eruit te trekken.

U zult doorgaans een strak gevoel in het gebied van de beker voelen. Vaak is dit gevoel ontspannend en rustgevend. Afhankelijk van uw comfort en de beoordeling van het probleem van uw huisarts, kunnen de koppen worden verplaatst of blijven ze zitten. Zij kunnen kortstondig of langer op uw lichaam geplaatst blijven. Elke behandeling uniek is voor u op die dag. Een veel voorkomende plaats om de koppen te plaatsen is de rug, hoewel cups ook goed op andere terreinen werken, met name op vlezige delen van het lichaam.

close-up of young woman's anti-cellulite cupping therapyCupping zorgt ervoor dat de huid tijdelijk rood, blauw of paars kleurt, vooral als er zich een blessure of energetische blokkade bevindt onder het gebied dat werd ge-cupped. De duur van de verkleuring van de huid kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, maar is zelden pijnlijk. Zodra de verkleuring is opgeklaard, kan de procedure worden herhaald tot de aandoening of kwaal is opgelost.
Andere voordeel is dat cellulitis wordt teruggedrongen en voorkomen.